Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Приморського районного суду міста Одеси Тарасова А.В. звільнено з посади за вчинення істотного дисциплінарного проступку

11 січня 2019, 09:55

Вища рада правосуддя 10 січня 2019 року розглянула питання про звільнення Тарасова Андрія Володимировича з посади судді Приморського районного суду міста Одеси на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 7 грудня 2017 року № 3943/1дп/15-17.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 7 грудня 2017 року № 3943/1дп/15-17 суддю Приморського районного суду міста Одеси Тарасова А.В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення його з посади судді.

Дисциплінарна справа стосовно судді Приморського районного суду міста Одеси Тарасова А.В. була відкрита на підставі скарг Васильєва Ю.Ю. та прокуратури Одеської області. Зокрема, прокуратура у дисциплінарній скарзі зазначала, що суддею Приморського районного суду міста Одеси Тарасовим А.В. 29 грудня 2015 року під час розгляду цивільної справи № 522/26178/15-ц постановлено ухвалу про забезпечення позову, якою задоволено заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Новотект-інфо» та безпідставно накладено арешт на належне приватному акціонерному товариству «Виробниче договірне об’єднання «Асоціація «Південна» майно, а саме: насіння соняшнику у кількості 3800 тонн, зерно кукурудзи у кількості 1800 тонн, насіння сої у кількості 1000 тонн, та необґрунтовано передано вказане майно на зберігання ТОВ «Новотект-інфо» з правом завантаження та перевезення на склад, що буде визначений державним виконавцем в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження». На підставі вказаної ухвали державним виконавцем описано зазначене в ній майно ПрАТ «Асоціація «Південна» та визначено склад, на який воно підлягає перевезенню. Однак після завантаження та перевезення вказаного майна його місцезнаходження не відоме, оскільки воно не знаходиться за адресою розташування визначеного державним виконавцем складу.

За результатами розгляду дисциплінарної справи Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Тарасов А.В. грубо порушив обов’язки судді та допустив істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків. Зокрема, встановлено порушення правил щодо юрисдикції або складу суду, сплати судового збору, забезпечення позову тощо

Зазначене рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя оскаржено суддею Тарасовим А.В. до Вищої ради правосуддя. За результатами розгляду скарги рішенням Вищої ради правосуддя від 27 грудня 2018 року № 4052/0/15-18 рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 7 грудня 2017 року № 3943/1дп/15-17 про притягнення судді Приморського районного суду міста Одеси Тарасова А.В. до дисциплінарної відповідальності залишено без змін.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Тарасова Андрія Володимировича з посади судді Приморського районного суду міста Одесина підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Прес-центр судової влади України