Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уніфіковані підходи до моделювання судових процесів

27 грудня 2018, 14:39

З метою надання допомоги суддям, які здійснюють наставництво або іншим словом коучинг, виникла необхідність у підготовці відповідної методики проведення симуляцій або імітацій судових засідань і ролі головуючого в ході таких процесів.

На відміну від тренінгів, коучинг використовує індивідуальний підхід у частині уніфікації підходів до підготовки та проведення ділових ігор (моделювання судового засідання) за участі кандидатів та кандидаток на посади суддів у процесі проходження ними стажування. 

21 грудня 2018 року ректор Микола Оніщук затвердив методичні рекомендації щодо проведення ділових  ігор у ході проходження кандидатами на посаду судді стажування в місцевих судах.

Методичні рекомендації розроблені відповідно до програми спеціальної підготовки, положення про стажування та наставництво (коучинг) кандидатів на посаду судді.

Зазначені методичні рекомендації готували досвідчені судді Сергій ГлубоченкоАндрій Черногуз, Ольга ШаповаловаВолодимир Мазурок та працівники Національної школи суддів України.

На сьогодні зазначені методичні рекомендації в електронній формі надіслано до всіх місцевих господарських суддів, в яких проводиться стажування майбутніх суддів. Такі рекомендації розміщено також на електронній платформі Національної школи судді України, доступ до якої мають усі слухачки, слухачі та весь склад тренерів.

За повідомленням прес-служби НШСУ