Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловіку, який під час весілля вкрав гроші молодят

05 грудня 2018, 12:22

4 грудня 2018 року Скадовським районним судом Херсонської області ухвалено вирок чоловіку, який під час святкування весілля вкрав гроші молодят.

Вироком суду громадянина Г. засуджено за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка))  та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян що становить 850 гривень.

Громадянин Г. обвинувачувався у тому, що 30.06.2018 близько 23.00 год., знаходячись в приміщенні кафе «Кокос» у місті Скадовськ Херсонської області, переслідуючи прямий злочинний умисел та корисливий мотив, викрав з жіночої сумки належні потерпілій грошові кошти у сумі 20 тисяч гривень, після чого місце злочину залишив та розпорядився грошима на власний розсуд.

У судовому засіданні громадянин Г. вину визнав повністю та пояснив, що 30.06.2018 він знаходився в приміщенні кафе «Кокос» у м. Скадовську де святкували весілля. З жіночої сумочки він непомітно взяв грошові кошти які були подаровані гостями на весіллі. У вчиненому щиро розкаюється, матеріальну шкоду потерпілій відшкодував в повному обсязі.

При обранні виду та міри покарання суд врахував данні про особу громадянина Г., який раніше до кримінальної відповідальності не притягався, вперше вчинив злочин середньої тяжкості, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває. Також, суд врахував відсутність обставин, які обтяжують покарання та обставини, які пом’якшують покарання - те, що громадянин Г. добровільно відшкодував заподіяну шкоду та щиро розкаявся у вчиненому.

Наразі вирок не набрав чинності, на нього може бути подана апеляційна скарга до Херсонського апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

Пошук в ЄДРСР судового рішення можна здійснити за номером 663/2175/18.

 

За повідомленням прес-служби суду