Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Глибоцькому районному суді Чернівецької області проведено "День відкритих дверей" для школярів  

04 грудня 2018, 15:19

3 грудня 2018 року було проведено «День відкритих дверей» для школярів Глибоцької гімназії Чернівецької області.

         Учні виявляють інтерес до роботи суду, суддів та працівників апарату суду. Так, учні 8го-класу Глибоцької гімназії з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю відвідали Глибоцький районний суд Чернівецької області в рамках «Дня відкритих дверей».

Голова суду Григорчак Ю.П. та керівник апарату суду  Білоус В.М. провели чергову лекцію на тему: «Судді та працівники суду», розповів про історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави. З особливостями  професійної діяльності  суддів та працівників апарату суду. Познайомив учнів з символами судової влади та атрибутами здійснення правосуддя.

Розповіли  про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.

 

Учні  прийняли активну участь в обговорені, виявляли зацікавленість щодо участі в судових засіданнях присяжних та здійснення ними правосуддя.

Роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді.

 Присутнім було наголошено про відповідальне ставлення до обрання майбутнього місця роботи.

Голова суду Григорчак Ю.П. побажав наснаги в здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей!

 

За повідомленням прес-служби суду