Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Комсомольському міському суді Полтавської області проведено «Урок справедливості»

04 грудня 2018, 10:58

Вже вкотре хочемо поділитися приємною новиною, що  Комсомольський міський суд Полтавської області вже традиційно відчинив двері школярам нашого міста. 29 листопада 2018 року на «Урок справедливості» - заняття, що має на меті ознайомлення дітей з місією суду в суспільстві,  до місцевого суду завітали учні 4-А класу СЗОШ № 1 з класним керівником Світланою Геннадіївною Кострикіною.

Всеукраїнська акція для школярів «Урок справедливості» ініційованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17 вересня 2018 року №59) в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя".

Розпочалася екскурсія зі знайомства дітей з приміщенням суду, робочими кабінетами, архівом суду. Заступник керівника апарату суду Оксана Васютченко охоче розповідала дітям чим займаються працівники апарату суду, про історію створення суду, правила поведінки у суді та залюбки відповідала на безліч запитань.

«Вчителем», яка із задоволенням провела знайомство дітей із діяльністю суду, розповіла про роль судочинства в державі та суспільстві, про принцип рівності перед законом і судом, про символи судової влади і взагалі про поняття «Справедливість» була керівник апарату суду Людмила Бородай. Крім того, учням був продемонстрований мультфільм «Кінь проти Хом’яка», за сюжетом якого Кінь загубив підкову, а Хом’як знайшов її та не бажав повертати власнику. Даний спір вирішував суддя – Черепаха, однак на найцікавішому моменті, визначенні правоти та кому ж все таки повинна залишитися підкова, перегляд мультфільму було зупинено та  школярам запропоновано стати суддями та взяти участь у інтерактивній грі «Справедливці», щоб з’ясувати наскільки вони є справедливими.  Найбільшим здивуванням для класного керівника та працівників суду, які займалися організацією даного заходу стало те, що діти по дорослому відреагували на дане завдання, дівчатка та хлопчики наввипередки доводили правильність своєї думки, приводили беззаперечні аргументи для встановлення істини. Після перегляду кінцівки мультфільму, обговорення не вщухали, ті діти хто виявилися правими щиро раділи, а ті, чиї думки були хибними – продовжували відстоювати свою позицію. Хочемо зі здивуванням зазначити, що іноді ми, дорослі не знали відповідей на їхні «по дитячому дорослі» запитання.

На згадку про найцікавіший, за словами учнів «Урок справедливості», кожен з дітей отримав солодкі подаруночки та наліпки з логотипом «Клуб справедливців», які одразу стали прикрасою їхніх щоденників.

Хочемо зазначити, що після проведення подібних заходів з дітьми – школярами, ми впевнюємося у виразі, що «Діти – це наше майбутнє»!


За повідомленням прес-служби суду