Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок матері, яка завідомо залишила дитину в небезпечному для життя стані

04 грудня 2018, 10:06

Суддя Біляївського районного суду Одеської області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням громадянки Є., 1977 року народження, у скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 135 Кримінального кодексу України (завідоме залишення в небезпечному для життя стані малолітньої особи).

При розгляді справи суд врахував щире каяття громадянки Є. та те що, вона має на утриманні чотирьох малолітніх дітей.

Громадянці Є. судом призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 1 (один) рік з випробувальним строком на 1 (один) рік.

Засуджено громадянку Є. за таке: 17 лютого 2018 року, близько 17:00, громадянка Є. каретою швидкої допомоги була доставлена в приймальне відділення Одеської обласної клінічної лікарні з малолітньою донькою Є.С., в зв’язку з травмою, яку дитина отримала цього ж дня близько 14:00 за місцем мешкання в результаті падіння з висоти, та удару головою об підлогу, через залишення її матір’ю без догляду. Черговим лікарем було встановлено попередній діагноз у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, можливого перелому кісток черепа та громадянці Є. було роз’яснено про необхідність термінового проведення комп’ютерної томографії дитини в зв’язку з погіршенням її стану здоров’я. Однак громадянка Є., розуміючи можливість настання тяжких наслідків, забравши малолітню Є.С., самовільно покинула лікарню та поїхала додому. 17 лютого 2018 року, близько 23:00, малолітня Є.С., каретою швидкої допомоги спільно з працівниками поліції була доставлена до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні та госпіталізована до реанімаційного відділу з діагнозом закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, забій м’яких тканин голови, лінійний перелом потиличної кістки черепу зліва.

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду