Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя відбулася зустріч із представниками Проекту ЄС «Право-Justice»

04 грудня 2018, 09:53

У Вищій раді правосуддя 3 грудня 2018 року відбулася зустріч із представниками Проекту ЄС «Право-Justice». Наразі в Україні відбувається короткострокова місія за участю експерта з питань судових комунікацій, адвоката, голови аналітичного центру з питань верховенства права INPIS (Польща) Лукаша Боярського. Протягом 2010–2015 років Лукаш Боярський був членом Вищої ради правосуддя Польщі та брав активну участь у вдосконаленні комунікації між судами й суддями та суспільством.

Участь у зустрічі від проекту також узяли міжнародний експерт Анна Адамська, національні експерти Петро Павличенко, Оксана Торхан, Ольга Селезньова.

Від секретаріату ВРП: начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України, координатор робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя Оксана Лисенко, заступник начальника управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності, заступник керівника Прес-центру судової влади України Ірина Паламарчук і начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко.

Як наголосила під час зустрічі Оксана Лисенко, нинішня комунікаційна діяльність судів направлена на  інформування про діяльність судів та висвітлення справ, що викликають суспільний інтерес,  активну просвітницьку роботу та реагування на поширення неправдивої інформації про суд. Крім того, наразі триває робота над підготовкою єдиної комунікаційної стратегії судової влади України. Окрему увагу під час зустрічі було приділено діяльності Прес-центру судової влади України та  планам розвитку судових комунікацій.

Під час візиту експерт проведе зустрічі із представниками судових інституцій, зокрема суддями-спікерами і прес-секретарями, членами громадських організацій, журналістами тощо.

Очікується, що за результатами візиту Лукаш Боярський підготує рекомендації для вдосконалення комунікаційної діяльності судових установ України з урахуванням польського досвіду.

 

Прес-центр судової влади України