Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Загибель солдата під колесами БМП на полігоні в смт.Гончарівське – до Чернігівського районного суду Чернігівської області надійшов обвинувальний акт

03 грудня 2018, 11:40

Призначено до розгляду на 12 грудня 2018 року підготовче судове засідання по кримінальному провадженню про обвинувачення військовослужбовця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 415 Кримінального кодексу України (порушення правил водіння або експлуатації машин).

Подія сталася 4 травня 2018 року близько 17:00 на території 242 військового полігону, який знаходиться в смт. Гончарівське, Чернігівського району, Чернігівської області. Із матеріалів справи: військовослужбовець, після проведення тактичних навчань, керуючи технічно справною бойовою машиною БМП-2 не переконавшись, що його дії будуть безпечним, не створюють перешкод та небезпеки іншим учасникам, порушуючи правила володіння бойової машини почав рух в напрямку лісових насаджень, здійснюючи валку дерев корпусом БМП-2.

Військовослужбовець допустив наїзд на лежачого на землі солдата, внаслідок чого заподіяв потерпілому тілесні ушкодження, від яких останній помер.

Винуватець трагедії перебував у стані алкогольного сп’яніння.

 

За повідомленням прес-служби суду