Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центральним апеляційним господарським судом повернуто земельну ділянку до комунальної власності

03 грудня 2018, 10:49

Заступник прокурора Запорізької області в інтересах держави звернувся до господарського суду Запорізької області з позовом до Токмацької міської ради та фізичної особи-підприємця про визнання незаконними і скасування пунктів рішень  Токмацької міської ради,  визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та зобов'язання фізичної особи-підприємця повернути на користь міської ради земельну ділянку, загальною площею 0,2965 га. (справа № 908/46/18)

Рішенням господарського суду Запорізької області по даній справі  позовні вимоги задоволено у повному обсязі.

Суд першої інстанції дійшов висновку, що в порушення вимог частиною другою статті 124 Земельного кодексу України спірну земельну ділянку надано у користування фізичній особі-підприємцю на підставі рішення органу місцевого самоврядування без проведення земельних торгів. Тобто прийняття міською радою рішення та отримання підприємцем спірної земельної ділянки в користування відбулось з порушенням вимог діючого законодавства.

Фізична особа-підприємець та Токмацька міська рада, не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції, подали апеляційні скарги до Центрального апеляційного господарського суду.

Вивчивши наявні докази у справі, колегія суддів Центрального апеляційного господарського суду своєю постановою підтримала рішення суду першої інстанції, а апеляційну скаргу залишила без задоволення.

 

За повідомленням прес-служби суду