Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В апеляційному суді Одеської області відбулися семінарські заняття для суддів м. Одеси та Одеської області

03 грудня 2018, 10:13

30 листопада 2018 року в рамках надання методичної допомоги у застосуванні цивільного законодавства суддями судової палати  з розгляду цивільних справ апеляційного суду Одеської області були проведені семінарські заняття, на які були запрошені судді місцевих судів м. Одеси та Одеської області.

Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються апеляційним судом Одеської області у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки постійно діючі семінари є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.

В ході проведення семінарських занять, суддя апеляційного суду Одеської області Сергій Сегеда, обговорюючи проблемні питання у спорах щодо земельних правовідносин, зміну або розірвання договору оренди землі, визнання договору оренди землі недійсним, надав слухачам роз’яснення щодо найбільш типових помилок, які допускають місцеві суди під час розгляду цієї категорії справ та шляхів їх уникнення.   

У доповіді судді апеляційного суду Одеської області Любові Гірняк проаналізовані спори у справах про спадкування та визнання свідоцтв про право на спадщину недійсними.

Суддя апеляційного суду Одеської області у відставці, Заслужений юрист України Антоніна Фадєєнко зосередила увагу слухачів на практичних питаннях застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці Європейського cуду з прав людини.

В ході семінарських занять судді обмінялися досвідом роботи, обговорили приклади з власної практики та отримали фахові рекомендації, спрямовані на усунення помилок в застосуванні цивільного законодавства.

 За повідомленням прес-служби суду