Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкладено розгляд справи стосовно батька, який позбавив життя власну 4-річну дитину, та матері, яка залишила дитину в небезпеці

29 листопада 2018, 12:58

Судовий розгляд справи за обвинувальним актом стосовно громадянина Б., обвинуваченого за частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України, (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) і громадянки Б., обвинуваченої за частиною першою статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) і частиною третьою статті 135 Кримінального кодексу України  (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані й позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство та внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, що спричинило смерть потерпілого) відкладено у зв’язку з перебуванням головуючого судді на лікарняному.

Про наступну дату судового засідання буде повідомлено додатково.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1761/18.

Для інформації: 13 липня 2018 року близько 14 години Б. умисно наніс своїй 4-річній дочці 2 удари по голові дволітровою пляшкою наповненою водою та ще 1 удар кулаком також в область голови, через те, що остання відмовилася їсти.

За цими подіями спостерігала мати дитини, яка не втрутилася в побиття дитини, а навпаки, будучи обуреною поведінкою доньки, вдарила останню долонею в область потилиці, а після того, як донька опинилася на підлозі, надавила їй коліном в область лобка.

Незважаючи на те, що в дочки одразу погіршилося здоров’я, батьки не надали їй необхідної допомоги, не викликали лікаря, а батько відніс дочку на ліжко, в якому вона й померла 14 липня 2018 року близько 20 години.

Вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 135 Кримінального кодексу України (залишення у небезпеці), карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

За повідомленням прес-служби суду