Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася перша зустріч членів ВККСУ з членами Громадської ради міжнародних експертів

27 листопада 2018, 17:45

Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала співпрацю з  Громадською радою міжнародних експертів (ГРМЕ) у межах проведення конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. 27 листопада 2018 року у Комісії відбулася перша зустріч членів ВККСУ з членами ГРМЕ та представниками її секретаріату.

Члени Комісії привітали міжнародних експертів в Україні та ознайомили колег з особливостями процедур, що належать до компетенції ВККСУ. Зокрема, Сергій Козьяков розповів про результати діяльності Комісії у рамках реформи судівництва, а саме створення і початок роботи нового Верховного Суду, а також конкурси, які наразі проводить Комісія.

Також члени Комісії поінформували експертів про перебіг конкурсу до Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Сторони обговорили технічні аспекти роботи ГРМЕ, особливості взаємодії Ради з Комісією та погодили подальші кроки для забезпечення максимально прозорого, безстороннього та відкритого добору на посади суддів спеціалізованого антикорупційного суду.

Зустріч, яка тривала близько чотирьох годин, пройшла у конструктивній і доброзичливій атмосфері.

Участь в обговоренні також взяли представники Програми «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» (EUACI), Міжнародної організації з  права розвитку (IDLO) та Посольства США в Україні.

 
За повідомленням прес-служби ВККСУ