Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою особам, які підозрюються у скоєнні тяжкого злочину

27 листопада 2018, 10:12

            У провадженні Біляївського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Т.(1999 року народження) та громадянина  П. (1977 року народження)   у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених пунктами 6, 12 частиною другою статті 115 (умисне вбивство), частиною четвертою статті 187 (розбій) та частиною третьою статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

1 грудня  2018 року спливає двомісячний термін тримання громадянина П. та громадянина Т. під вартою. Прокурором до суду подано клопотання про продовження  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинувачених громадянина П. та громадянина Т.

Колегія суддів Біляївського районного суду Одеської області приймаючи до уваги принцип презумпції невинуватості, правил поваги свободи особи, враховуючи те, що інші характеризуючі данні ніж зібрані досудовим слідством, що можуть мати значення, стороною захисту не надані, а також те, що особи обґрунтовано обвинувачуються у скоєнні особливо тяжкого злочину проти життя особи,  враховуючі інші зібрані досудовим слідством матеріали кримінального провадження, суд приходить до висновку, про необхідність відступу від правил поваги свободи особи, та вважає необхідним продовжити ізоляцію обвинуваченим громадянину П. та громадянину Т. від суспільства, оскільки зазначені фактори виправдовують тримання даних осіб під вартою.

           26 листопада 2018 року  колегія суддів Біляївського районного суду Одеської області постановила ухвалу про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів в Одеському слідчому ізоляторі №21:

  • обвинуваченому громадянину П. з 01 грудня 2018 року по 30 січня 2019 року, включно.
  • обвинуваченому громадянину Т. з 01 грудня 2018 року по 30 січня 2019 року, включно.

 

 За повідомленням прес-служби суду