Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект Європейського Союзу «ПРАВО-JUSTICE» надасть експертну оцінку діяльності Державної судової адміністрації України, зокрема її взаємодії із Вищою радою правосуддя

26 листопада 2018, 17:52

26 листопада 2018 року у ВРП відбулася робоча зустріч Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка з делегацією Проекту Європейського Союзу «ПРАВО-JUSTICE».

Мета зустрічі – обговорення програми короткострокової місії Проекту з 26 листопада по 1 грудня 2018 року, присвяченої стратегічному аналізу діяльності Державної судової адміністрації України, зокрема її взаємодії із Вищою радою правосуддя.

Голова Ради Ігор Бенедисюк підтримав ідею експертного аудиту, який, на його думку, дасть змогу ефективніше використовувати закладені у законодавстві механізми взаємодії обох інституцій.

Як наголосив під час зустрічі керівник Проекту Довидас Віткаускас, важливим напрямом експертної оцінки стане аналіз реалізації бюджетного процесу в системі судової влади та підвищення ефективності взаємодії усіх органів і розподілу бюджетних коштів.

Водночас керівник секретаріату Ради Сергій Пушкар зауважив, що наразі у секретаріаті ВРП триває унікальний проект оцінки та побудови ефективних бізнес-процесів, який може стати основою для методології оцінки та рекомендацій щодо побудови ефективної взаємодії Вищої ради правосуддя та Державної судової адміністрації України.

Експертом Проекту є екс-суддя, директор департаменту судової адміністрації Міністерства юстиції Фінляндії Карі Кєзілайнен, який брав участь у розвитку судової адміністрації у Фінляндії, Боснії та Герцеговині. Протягом останніх 30 років Фінляндія втілила багаторічний план реформ судової системи країни, розпочатий у зв’язку зі вступом країни до Європейського Союзу у 1995 році. Серед основних заходів, реалізованих у країні, – оптимізація судів, впровадження ефективної системи адміністрування та бюджетування, створення ради суддів та судової адміністрації тощо.

Учасники зустрічі обговорили ключові питання взаємодії Вищої ради правосуддя із Державною судовою адміністрацією України, виклики та труднощі, що постають перед обома органами під час виконання повноважень.

Участь у заході від Проекту також взяли міжнародні експерти Анна Адамска, Івар Талло, національні експерти Петро Павличенко, Вікторія Дейнека. Від ВРП участь у зустрічі взяли керівник секретаріату Сергій Пушкар, начальник управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя Наталія Сухова, заступник начальника управління стратегічного планування та аналізу забезпечення діяльності системи правосуддя Наталія Осницька, начальник відділу контролю та організаційної роботи Алла Гетьман, начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко та інші.

 Прес-центр судової влади України