Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд відсторонив від посади голову районної ради міста Козятина

26 листопада 2018, 10:07

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 22 листопада 2018 року розглянув клопотання про відсторонення від посади підозрюваного високопосадовця з міста Козятина Вінницької області.

Клопотання мотивовано тим, що наразі проводитися досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 191, частиною  третьою статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 53-річний чоловік очолює посаду районного голови міста Козятина, являється службовою особою, яка займає відповідальне становище та здійснює функції представника влади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарські обов’язки. У свою чергу, високопосадовець наділений такими повноваженнями, як: скликати сесії ради, забезпечувати гласність у роботі ради та її органів, обговорення важливих питань місцевого значення, вирішувати питання, доручені йому радою та інші відповідальні завдання. Зокрема, використовуючи владні повноваження та користуючись службовим становищем систематично перешкоджав суб’єктам, які здійснюють вантажні перевезення та вчинив вимагання неправомірної вигоди.

Слідчий суддя при прийнятті рішення також врахував, що відсторонення від посади не спричинить негативних наслідків для інших осіб та не впливатиме жодним чином на роботу районної ради, оскільки на час відсторонення голови, його обов’язки виконуватиме заступник.

Так, суд, дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисника, задовільнив клопотання старшого слідчого і відсторонив від посади високопосадовця з міста Козятина, в межах строку досудового розслідування.  

Нагадуємо, що 17 листопада цього ж року, в рамках досудового розслідування стало відомо, що чиновник  і директор одного із підприємств Вінниччини домовилися про отримання неправомірної вигоди від перевізників Козятинського району, які здійснюють перевезення каоліну. Зокрема, очільник районної ради, відповідно до повідомлення про підозру, перешкоджав суб’єктам господарювання у здійсненні вантажних перевезень, вимагаючи при цьому суму грошей у розмірі 95 тисяч гривень.

17 листопада 2018 року Вінницький міський суд Вінницької області обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання строком на два місяці в межах строку досудового розслідування. 

 

За повідомленням прес-служби суду