Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

370 майбутніх суддів розпочали спецпідгтовку з господарської юрисдикції

23 листопада 2018, 17:26

23 листопада 2018 року Національна школа суддів України розпочала заняття з господарської юрисдикції, які є складовою частиною спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. У шістнадцяти аудиторіях у містах Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях до цієї частини вишколу  приступили 370 майбутніх суддів.

Компонент господарського судочинства програми спеціальної підготовки орієнтований на якісну підготовку кандидатів на посаду судді до виконання ними посадових обов’язків судді з урахуванням особливостей цієї спеціалізації судочинства. До програми цього блоку включено тренінги, опанувавши які, майбутні судді зможуть практично вирішувати питання, що будуть виникати у процесі розгляду різних категорій господарських справ. Тренінги в аудиторіях будуть проводитися із застосуванням інтерактивних методів підготовки.

Ураховуючи значний обсяг матеріалів тренінгів, майбутні судді в інтенсивному режимі освоять:

  • Докази і доказування в господарському судочинстві
  • Особливості розгляду справ про банкрутство
  • Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування
  • Особливості розгляду корпоративних спорів
  • Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів
  • Вирішення спорів про право власності та інші речові права
  • Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин
  • Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці
  • Особливості ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями учасників судового процесу.

Викладацький склад блоку господарського судочинства формувався з урахуванням основних критеріїв: професіоналізм, досвідченість, авторитетність, володіння знаннями та досвідом у сфері обраної тематики, навичками викладацької діяльності тощо.

Для проведення спеціальної підготовки з питань господарської юрисдикції залучено досвідчених тренерів, які мають значний суддівський досвід. 

Координатор блоку з господарської юрисдикції Олександр Потильчак провів зустрічі з групами слухачів, що проходять спеціальну підготовку в місті Києві, у ході яких пояснив слухачам і слухачкам важливість курсів, які будуть сприяти оволодінню ними необхідними навичками з розгляду різних категорій господарських справ.

За повідомленням НШСУ