Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя В.Жовноватюк про статтю у KyivPost: «Звідки автор опусу взяв фактаж для своєї публікації – невідомо»

19 листопада 2018, 10:32

Суддя Солом`янського районного суду міста Києва В.Жовноватюк, яка бере участь у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду України, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook спростування фактів, викладених автором газети KyivPost у публікації, оприлюдненій 16 листопада 2018 року за посиланням: https://www.kyivpost.com/article/opinion/op-ed/oleg-sukhov-reformer-and-anti-reformer-of-the-week-25.html?fbclid=IwAR0zZFOPrfzrfNlEEm8YqAGPZJGJlvGrFTAqPryAq2Tk2HtjpgMVN4sv2JM

У своєму пості суддя зауважує, що автор публікації не звертався до неї за коментарем та послався на факти, які не мали місце в дійсності. Заважимо, що ці дії автора призвели до порушення ключових стандартів журналістської діяльності.

«Звідки автор опусу взяв фактаж для своєї публікації – невідомо», – констатувала суддя, запросивши авторів видання звертатися о неї безпосередньо.
«На жаль, в сучасних умовах здійснення правосуддя судді вийшли в публічну площину не від того, що їм немає чим зайнятись, чи навпаки, існує непереборне бажання «засвітитися». Ні, це єдиний спосіб щось змінити на краще в професії і в країні загалом. А також достукатися до людей і донести їм те, що через меркантильні інтереси намагаються спаплюжити добре ім’я суддів. Від ефірів до проходження поліграфів…, не вмієте збирати інформацію для своїх статей, шановні окремі представники засобів масової інформації, тоді ми прийдемо до вас самі», – пише Вікторія Жовноватюк.
Вона також розмістила спростування викладених автором фактів, нагадавши, що не мали місце ні арешт судді, ні блокування нею дороги, ні притягнення до відповідальності за ці, неіснуючі, факти.
Суддя також нагадує, що «оцінка таких дій працівників поліції була надана не тільки судом в рамках адміністративного провадження, під час якого їх дії були визнані протиправними. Але й керівництвом патрульної поліції під час накладення дисциплінарного стягнення на поліцейських. Крім того, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України: http://reyestr.court.gov.ua/Review/69973262; http://reyestr.court.gov.ua/Review/70894324; http://reyestr.court.gov.ua/Review/71148815».


Прес-центр судової влади України звертається до видання з вимогою відповідно до Закону України «Про інформацію» забезпечити судді Вікторії Жовноватюк право на відповідь.


Прес-центр судової влади України