Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчинено тиск на суддів Соснівського районного суду м. Черкаси

19 листопада 2018, 10:00

16 листопада 2018 року, близько 17:00, у Соснівському районному суді м. Черкаси після проголошення судового рішення в кримінальному провадженні стосовно Воронкова В. В., Горбенка В. О., Завражина В. Л., Русіна М. М., Мельника В. А., Недибалюка Р. В. за підозрою у вчиненні викрадення та вбивства Василя Сергієнка, понад тридцяти осіб, так званих активістів, невдоволених судовим рішенням, заблокували вихід із зали судових засідань суддям та секретарю судових засідань, а також вчинили опір працівникам поліції та військовослужбовцям Національної гвардії України. Унаслідок неправомірних дій цих активістів було значно пошкоджено зал судових засідань Соснівського районного суду м. Черкаси та його обладнання.

Наразі Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України у Черкаській області здійснюються заходи з підрахунку нанесених державі збитків. Слід звернути увагу на інформацію, поширену місцевими ЗМІ на своїх інтернет-виданнях стосовно того, що підозрюваних Мельника В. А. та Горбенка В. О. випущено під заставу. Така інформація є неповною, оскільки зазначені особи продовжують перебувати під вартою і будуть звільненими з-під варти тільки після внесення застави, визначеної судом у розмірах для Мельника В. А. в сумі 2 млн. грн. та для Горбенка В. О. в сумі 800 тис. грн.

З метою максимального інформування щодо подій, які відбувались в суді під час судового засідання у справі про вбивство журналіста Василя Сергієнка, 19 листопада 2018 року у Соснівському районному суді м. Черкаси відбудеться брифінг.

Місце проведення: Соснівський районний суд міста Черкаси, м. Черкаси, вул. Гоголя, 316, Будинок правосуддя, другий поверх, зал судових засідань №1

Час: початок о 9:00

Спікери: Світлана Шевченко – начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Юрій Будченко – заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації України у Черкаській області Інна Попова - прес-секретар Соснівського районного суду м. Черкаси.

До участі у брифінгу запрошуються представники ЗМІ та журналісти міста Черкаси.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь до прес-секретаря Соснівського районного суду м. Черкаси Інни Попової.

Контакти для ЗМІ: 0472-37-75-37 063-191-36-76 popovainnack@ukr.net 

 

За повідомленням територіального управління ДСА України у Черкаській області