Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До господарського суду Харківської області завітали майбутні правники

16 листопада 2018, 16:32

 16 листопада 2018 року в рамках програми «Відкритість» до господарського суду Харківської області завітали майбутні правники 1 курсу міжнародно-правового факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого під керівнцитвом  доцента кафедри організації судових та правоохоронних органів Овчаренко Олени Миколаївни. Метою цієї зустрічі стала взаємодія суду з освітньою установою, формування в учнів правосвідомості та додаткового професійного орієнтування.

 

 У ході екскурсії зі студентами поспілкувався суддя господарського суду Харківської області Хотенець Павло Васильович. Детально зупинився на особливостях рогляду окремих категорій справ у господарському процесі; пояснив зміст функціональної взаємодії між суддями та апаратом суду. Під час лекції слухачі отримали відповіді на виниклі питання.

 Студентів ознайомили із приміщенням суду, показали роботу канцелярії та архіву. Екскурсанти відвідали також музей економічного судочинства ,де мали змогу поринути в історіюрозвитку господарських судів в Україні. Екскурсія виявилась пізнавальною була розповідь про історію розвитку господарського судочинсва в Україні. На завершення екскурсії, перейшовши в актовий зал, хлопці отримали відповіді на виниклі питання.

 Студенти висловили свою думку, що День відкритих дверей дозволив їм ознайомитися з роботою суду та отримати більш поширене уявлення про обрану ними професію.

 

За повідомленням прес-служби суду