Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юнак, який зламав челюсть патрульному, залишиться під домашнім арештом

16 листопада 2018, 15:44

     Сьогодні, 16 листопада 2018 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного І. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва.

    За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного І. залишено без задоволення. Ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 09 листопада 2018 року, залишено без змін.

    Так, ухвалою слідчого судді до підозрюваного І. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період з 22:00 до 06:00 наступного дня до 09 січня 2019 року, поклавши на нього обов’язки повідомляти слідчого прокурора чи суд про зміну місця свого проживання, роботи, навчання.

    У судовому засіданні захисник підтримала свою апеляційну скаргу в якій, просила суд застосувати до підозрюваного І. менш суворий запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Захисник зауважила, що ризик передбачений статтею 177 КПК України, а саме  можливість переховуватися від органів досудового розслідування є недоведений. Також, вона вказала, що підозрюваний приніс свої вибачення потерпілому загальнодоступним способом, не ухиляється від виконання своїх обов’язків та додала, що він навчається у м. Одесі та йому необхідно відвідувати заняття.

    Підозрюваний підтримав позицію захисника.

    Прокурор у свою чергу заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника та просив суд залишити ухвалу слідчого судді без змін. Зазначив, що графік домашнього арешту обраний з урахуванням того, що підозрюваний навчається у іншому місті. Щодо вибачень, він додав, що ні підозрюваний, ні його захисник офіційно до потерпілого не звертались. З урахуванням того, що потерпілий перебуває у лікувальному закладі матеріальної шкоди не відшкодовували.

 

    19-річний місцевий мешканець, органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

 

    Нагадаємо, що 19-річний житель м. Миколаєва підозрюється у тому, що близько 00.30 год. 27 жовтня 2018 року, наніс патрульному поліцейському, під час виконання ним службових обов’язків, удар в область голови, чим спричинив йому ушкодження у вигляді, зокрема, переламу щелепи.

 

    За повідомленням прес-служби суду