Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд змінив запобіжний захід неповнолітньому на тримання під вартою  

15 листопада 2018, 17:08

Сьогодні, 15 листопада 2018 року Миколаївський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області про відмову у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    За результатами розгляду справи Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено. Ухвалу слідчого судді Баштанського районного суду Миколаївської області від 8 листопада 2018 року про відмову у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою до неповнолітнього Т. застосовано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою строком до 9 січня 2019 року.

    У судовому засіданні прокурор підтримала апеляційну скаргу в повному обсязі, просила до підозрюваного Ш. застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та вказала, що мають місце ризики передбачені статтею 177 КПК України, а саме:

    - можливість переховуватися від органів досудового розслідування;

    - свідок у цьому ж кримінальному провадженні є товаришем підозрюваного, тому є ризик незаконно впливати на свідка;

    - та можливість підозрюваного вчинити інше кримінальне правопорушення.

    Захисник у свою чергу заперечував проти задоволення апеляційної скарги прокурора та вказав, що вона є необґрунтованою, просив суд залишити підозрюваному Т. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Неповнолітній підозрюваний Т. та його законний представник підтримали позицію захисника, та додали, що він весь час окрім навчання перебуває дома та не спілкується з свідком.

 

    Неповнолітній Т. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

 

    Нагадаємо, що 4 листопада 2018 року близько 23:00 в м. Баштанка по вул. Промислова біля магазину «Смак» двоє парубків поверталися додому та побачили, що біля одного із будинків на землі лежить чоловік в стані алкогольного сп’яніння. Між ними виникла сварка в ході якої неповнолітній Т. наніс декілька ударів чоловікові. Від заподіяних тілесних ушкоджень, настала смерть потерпілого.

 

За повідомленням прес-служби суду