Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

13 листопада 2018, 12:36

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що до Вищої ради правосуддя 6 листопада 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про тимчасове відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Як зазначено у клопотанні, Національним антикорупційним бюро України здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань 4 квітня 2018 року, за підозрою Леонова А.А. у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третіх осіб дій з використанням наданої їй влади та службового становища та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах третіх осіб дій з використанням наданої їй влади та службового становища, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України.

29 травня 2018 року судді Леонову А.А. вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Ухвалою апеляційного суду міста Києва від 4 липня 2018 року скасовано ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 11 червня 2018 року; постановлено нову ухвалу, якою Леонову А.А. обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на певний період доби; заборонено Леонову А.А. до 29 липня 2018 року включно залишати місце проживання за вказаною в цій ухвалі адресою з 22 години до 6 години наступної доби.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 7 червня 2018 року № 1770/0/15-18 Леонова А.А. тимчасово, до 29 липня 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 24 липня 2018 року № 2378/0/15-18 продовжено до 29 серпня 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. подано клопотання про тимчасове відсторонення судді Леонова А.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Клопотання про тимчасове відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. від здійснення правосуддя обґрунтовано тим, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді попередніми рішеннями Вищої ради правосуддя, а також що встановлено нові обставини, які вказують на те, що подальше перебування Леонова А.А. на посаді судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська та здійснення ним правосуддя може призвести до негативних наслідків.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича та представника Генеральної прокуратури України – прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Бориса Василенка (на фото), ухвалилаклопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, тимчасово відсторонити суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

 Прес-центр судової влади України