Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Один рік іспитового строку з виконанням покладених судом обов’язків – покарання за крадіжку зі школи

12 листопада 2018, 17:33

   12 листопада 2018 року Перечинський районний суд Закарпатської області ухвалив вирок трьом хлопцям, двоє з яких неповнолітні, у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України, тобто у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб та поєднаному з проникненням у інше приміщення.

   Відповідно до матеріалів справи у серпні 2017 року хлопці проникли до складського приміщення однієї зі шкіл району, звідки викрали мішки з гранулами деревини (палетка) на загальну суму понад п’ятнадцять тисяч гривень.

   У судовому засіданні обвинувачені свою вину у вчиненні злочину визнали повністю та щиро розкаялися.

   Представник потерпілого до обвинувачених претензій не висловила. Прокурор просила їх звільнити від відбування покарання з випробуванням.

  Орган пробації дійшов висновку, що можливе виправлення обвинувачених без позбавлення волі на певний строк.

  З огляду на тяжкість злочину, конкретні обставини справи, обставини, що пом’якшують покарання обвинуваченим, особи винних, а також думки учасників процесу, суд дійшов висновку, що обвинувачених слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, якщо вони протягом одного року іспитового строку не вчинять нового злочину та виконають покладені на них обов’язки періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

   Цивільний позов у цьому кримінальному проваджені не заявлявся.

   Слід зазначити, що вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Закарпатського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 

 

   За повідомленням прес-служби суду