Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд переглядатиме запобіжний захід вчительці, підозрюваної у справі про ДТП в Білорусії

08 листопада 2018, 10:21

Мова йде про жахливу трагедію, яка сталася на території сусідньої держави у травні цього року. Мікроавтобус Renault Master, в якому група сумських школярів поверталася із Польщі до Сумської області, поблизу с. Мартинюки, що на 54 км автодороги Р-98 Кам'янець-Шерешево-Свислочь, потрапив в аварію. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди одна дитина загинула та ще шестеро отримали поранення.

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки дітей за кордон. Підозру було повідомлено вчительці, яка організувала подорож. Жінку підозрюють у неналежному виконанні обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього (ч. 2 ст. 137 КК України).

Судом першої інстанції до підозрюваної було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. З таким рішенням слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми не погодилася прокуратура та подала апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу місцевого суду та обрати для жінки запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Апеляційним судом Сумської області розгляд справи призначено на 19 листопада 2018 року на 9 год. 30 хв.

 

За повідомленням прес-служби суду