Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невстановлені особи звинувачують суддю у тому, що він є позаштатним співробітником НАБУ

07 листопада 2018, 15:34

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області Штогун Олександр Сергійович повідомив про втручання в його діяльність особи, яка назвала себе керівником громадського об’єднання «Transparency International Ukraine»

 29 жовтня 2018 року до суду надійшов лист за підписом керівника громадського об’єднання «Transparency International Ukraine», у якому, на думку судді викладені недостовірні відомості з метою дискредитації його у колективі суду та здійснення на нього тиску.

Зокрема, вказано, що суддя є співробітником Національного антикорупційного бюро України та має на меті вчинити злочин щодо своїх колег шляхом провокації підкупу, а саме провокації одержання неправомірної вигоди.

Суддя Штогун О.С. вважає, що розповсюдження таких відомостей про нього порочить його честь і гідність та підриває довіру громадян до нього як до судді, а також до судової влади в цілому.

30 жовтня 2018 року член Ради громадського контролю НАБУ, заступник виконавчого директора ГО «Transparency International Ukraine» опублікував на офіційному сайті громадської організації спростування, яким заперечив написання зазначеного листа та надіслання його до будь-якого суду.

Суддя Штогун О.С. вважає вказані обставини тиском на нього та просить вжити передбачених законом заходів реагування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України