Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів і консультанти судів вивчають Європейську систему захисту прав людини

06 листопада 2018, 10:42

5–9 листопада 2018 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить   підготовку помічників суддів  і консультантів  окружних та апеляційних судів.

Підготовку відкрила заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка ознайомила учасників з метою та програмою заходу.  

Підготовку проведуть суддя Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрій Колотило, судді  Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліна Федіна, Лариса СтоцькаЄвген Нестеренко, суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Олександр Лелюк, суддя у відставці Валентина Чупікова,  провідний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій Тюфтій та головний спеціаліст Чернівецького регіонального відділення Ганна Барабащук.

Під час інтерактивної лекції Євгена Нестеренка працівники апаратів судів обговорять особливості розгляду справ про адміністративні правопорушення та судову практику застосування адміністративних стягнень. 

Аліна Федіна ознайомлює з Європейською системою захисту прав людини, а також розповість про застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Валентина Чупікова   поділиться практикою застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при вирішенні спорів про виселення громадян із житлових приміщень. 

З основними положеннями Закону України “Про захист персональних даних” слухачів ознайомить Юрій Тюфтій.

Разом із Ганною Барабащук працівники апаратів судів детально обговорять питання щодо стягнення  боргу,  зобов’язання  укласти  договір  на  утримання  прибудинкової  території,  створення,  ліквідації ОСББ.

Програмою  підготовки  передбачено інтерактивну лекцію щодо  методики роботи  помічника судді з матеріалами судових справ та їх участі в підготовці  цивільної справи до судового розгляду.

Усім слухачам, які успішно пройдуть підготовку, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

 

За повідомленням прес-служби НШСУ