Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі за вчинення особливо тяжкого злочину

05 листопада 2018, 15:13

Вироком Личаківського районного суду м.Львова від 5 листопада 2018 року особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого пунктом четвертим частиною другою статті 115 (умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю)Кримінального кодексу України , та призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.

Вдруге в історії суду кримінальна справа розглядалася колегіально у складі двох суддів та трьох присяжних. На відміну від справи про вбивство відомого у Львові лікаря Леона Фрайфельда (https://lk.lv.court.gov.ua/sud1312/pres-centr/news/94103/), цього разу рішення прийнято усім складом суду одноголосно.

Обвинувачений у цій справі двічі судимий за скоєння тяжких злочинів, через два роки після звільнення з місць позбавлення волі вчинив жорстоке вбивство жінки, яка проявила до нього милосердя і дала поїсти.

Вирок суду законної сили ще не набрав, оскільки протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень  http://www.reyestr.court.gov.ua/, вказавши у полі «Справа №» 461/784/17

Нагадаємо, що події, пов’язані з цією справою, висвітлювались у різних засобах масової інформації:

Щоденна газета «Високий Замок»: По-звірячому вбили продавця газетного кіоску

Інформаційна агенція «ВГОЛОС»: Мертву жінку, яку знайшли у львівському кіоску, ймовірно, зґвалтували і зарізали 

                                                  У центрі Львова в газетному кіоску знайшли мертву жінку

 

За повідомленням прес-служби суду