Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці судитимуть неповнолітнього, обвинуваченого у порушенні ПДР, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження дівчинці  

05 листопада 2018, 13:33

На розгляд до Шепетівського міськрайонного суду надійшла справа щодо неповнолітнього шепетівчанина, якому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження потерпілому (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України).

За версією досудового слідства, у травні минулого року на той момент 17-річний юнак, що кермував автомобілем без посвідчення водія, на нерегульованому перехресті  в Шепетівці наїхав на дівчинку, що якраз переходила дорогу. У результаті ДТП вона отримала тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент спричинення.

Санкція частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду