Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється у незаконному збуті наркотичних засобів

02 листопада 2018, 12:27

27 жовтня 2018 року до Ржищівського міського суду Київської області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр. М., який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у збуті наркотичних засобів.

 Відповідно до вимог ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, підставами для застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового слідства та суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку річ із речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення в якому підозрюється.

Розглядаючи клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для прийняття законного та обґрунтованого рішення, суд, відповідно, до ст. 178 Кримінального процесуального кодексу України, враховав тяжкість злочину, у вчиненні якого підозрюється особа та особисті обставини життя особи, які можуть свідчити на користь збільшення (зменшення) ризику переховування від правосуддя чи інших способів неналежної процесуальної поведінки.

 Підозрюваний свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не визнав та відмовився надавати показання.

 Ухвалою Ржищівського міського суду Київської області щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

 

 

За повідомленням прес-служби суду