Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні відбувся Перший загальнонаціональний професійний форум прес-секретарів судів

01 листопада 2018, 16:35

Близько 120 прес-секретарів судів з різних міст України 29 та 30 жовтня взяли участь у Першому загальнонаціональному професійному форумі для прес-секретарів судів. Серед учасників була і прес-секретар Третього апеляційного адміністративного суду. Протягом двох днів учасники обговорювали принципи налагодження співпраці між представниками ЗМІ та судами, вчилися використовувати сучасні комунікаційні стратегії та адаптувати інформаційні повідомлення судів під різні медіа-платформи.

 У перший день з привітальним словом перед прес-секретарями судів виступив Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк. Він зазначив, що форум – це перша спроба створити професійний майданчик, який би об’єднав прес-секретарів та підвищив їх професійні знання.

Далі учасники форуму прослухали лекції від керівника Прес-центру судової влади Оксани Лисенко, голови Вищого суду провінції Альберта (Канада) Мері Моро та успішних прес-секретарів з судової системи України.

Спікери розповіли чим робота прес-секретаря важлива для іміджу суду та взагалі судової гілки влади, як підвищити довіру громадськості до суду та вийти за межі професійної аудиторії. Свої доповіді лектори підкріплювали статистичними показниками, які демонстрували в підготовлених презентаціях.

На другий день для учасників було вже більше практичних завдань. На майстер-класах їх вчили правилам написання заголовків на сайт, інформаційних повідомлень у соцмережах та принципам роботи в кризових ситуаціях: мітинг, публікації неправдивої чи негативної інформації про суд та його працівників.

Організували Перший загальнонаціональний професійний форум для прес-секретарів судів – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках програми «Нове правосуддя» разом з українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя.

Наприкінці організатори заходу зазначили, що подібні навчання для прес-секретарів судів будуть проходити щорічно.

 

За повідомленням прес-служби суду