Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося скайп-знайомство членів ВККСУ з кандидатами до Громадської ради міжнародних експертів

23 жовтня 2018, 15:43

18 та 19 жовтня поточного року члени Вищої кваліфікаційної комісії провели сесію-знайомство у формі скайп-конференції з кандидатами до складу Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ).

У зустрічі взяли участь всі члени ВККСУ, які ознайомилися з попереднім та поточним досвідом роботи кандидатів на посадах суддів, адвокатів та прокурорів у різних країнах: США, Канаді, Великій Британії, Данії, Іспанії, Італії, Литві, Гватемалі, Македонії. Чимало кандидатів мають суміжний стаж роботи у правничих сферах та особисто брали участь у проектах боротьби з корупцією.  

«Проведена співбесіда-знайомство є практичним кроком, необхідним для відбору шести кандидатів з-поміж запропонованих міжнародними організаціями кращих високопрофесійних експертів до складу Громадської ради міжнародних експертів», – прокоментував бесіду Голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Скайп-спілкування з кандидатами проводилося у приміщенні Консультативної Місії ЄС в України за підтримки Програми «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» (EUACI) та Міжнародної організації з права розвитку (IDLO).

Нагадаємо, що відповідно до частини третьої статті 9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» критеріями обрання кандидатів до складу Громадської ради міжнародних експертів є бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, відповідний досвід роботи в інших країнах зі здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді чи здійснення судочинства у справах, пов’язаних із корупцією.

Мета утворення ГРМЕ – сприяти Комісії під час проведення конкурсу до Вищого антикорупційного суду через надання оцінки доброчесності кандидатів. Строк роботи складу Громадської ради міжнародних експертів становитиме два роки. 

 
За повідомленням прес-служби ВККСУ