Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді апеляційного суду Черкаської області Пономаренка В.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

23 жовтня 2018, 15:06

До Вищої ради правосуддя 19 жовтня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про продовження строку тимчасового відсторонення судді апеляційного суду Черкаської області Пономаренка Володимира Володимировича від здійснення правосуддя на два місяці у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Судді Пономаренку В.В. 29 серпня 2018 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 11 вересня 2018 року № 2861/0/15-18 тимчасово, до 29 жовтня 2018 року, відсторонено суддю апеляційного суду Черкаської області Пономаренка В.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 18 жовтня 2018 року продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні від 16 серпня 2018 року до трьох місяців, тобто до 27 листопада 2018 року.

У клопотанні вказано, що мотивом необхідності продовження строку тимчасового відсторонення судді Пономаренка В.В. від здійснення правосуддя є продовження існування обставин, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді. Зокрема, обіймаючи посаду судді апеляційного суду Черкаської область і здійснюючи правосуддя, Пономаренко В.В. матиме можливість впливати на свідків у кримінальному провадженні або протиправно перешкоджатиме кримінальному провадженню іншим чином.

Крім того, у клопотанні зазначено про необхідність одержання висновку призначеної комплексної судово-технічної та судово-хімічної експертизи, здійснення інших слідчих та процесуальних дій, спрямованих на всебічне та повне досудове розслідування цього кримінального провадження.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Андрія Бойка, представника Генеральної прокуратури – прокурора четвертого відділу управління процесуального керівництва і підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольгу Малик (на фото), ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, продовжити до 27 листопада 2018 року строк тимчасового відсторонення судді апеляційного суду Черкаської області Пономаренка Володимира Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

Прес-центр судової влади України