Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для працівників Київського районного суду м. Полтави проведено інструктаж з надання першої долікарської допомоги    

17 жовтня 2018, 15:41

17 жовтня 2018 року заступником керівника апарату суду Почепецькою Надією Олександрівною з працівниками апарату Київського районного суду м. Полтави проведено вивчення Інструкції з питань надання першої долікарської допомоги.

Перша долікарська допомога - комплекс медичних заходів, спрямованих на надання медичної допомоги при невідкладних станах, які відмічають на виробництві, у побуті, під час дорожньо-транспортних пригод, катастроф, техногенних аварій та при гострих неврологічних, терапевтичних, хірургічних та термінальних станах. Ненадання першої долікарської допомоги при нещасних випадках, раптових гострих захворюваннях людини призводить до тяжких наслідків, аж до летальних. Своєчасна перша долікарська допомога відіграє важливу роль у подальшому лікуванні потерпілих і хворих, сприяє скороченню термінів їх медичної та трудової реабілітації.

Для набуття необхідних знань та досвіду надання першої долікарської медичної допомоги працівники апарату суду пройшли сьогодні навчання з послідовності надання першої допомоги при отруєнні, кровотечах, при пораненнях, при ураженні електричним струмом, при опіках (термічних, хімічних, теплових ударах), при обмороженні, при утопленні, при переломах, при вивихах, розтягненні сухожилля.

 

Дізналися про способи та методи транспортування потерпілих в лікувальний заклад, якщо це неможливо здійснити службою швидкої медичної допомоги, то як треба транспортувати потерпілого власними силами.

Крім того, навчалися надавати допомогу при травмах грудей, черепа, хребта, живота.

На практиці пройшли навчання з оживлення потерпілого при різноманітних тяжких травмах, утопленні, ураженні електричним струмом, гострих отруєннях, інфаркті міокарду, крововтратах і т.ін.

  

За повідомленням прес-служби суду