Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Котелевського районного суду Полтавської області на "День відкритих дверей" завітали школярі  

16 жовтня 2018, 10:55

12 жовтня 2018 року Котелевський районний суд Полтавської області знов відкрив свої двері для школярів.

Даний захід було проведено в рамках Всеукраїнського тижня правових знань разом з працівниками  Котелевського бюро правової допомоги, яке очолює Ольга Саєнко.

Заступник керівника апарату суду Ярослава Павленко, яка виконує обов’язки прес-секретаря, провела пізнавальну екскурсію Будинком Правосуддя.

Учні 4 «Б» класу Котелевської гімназії № 1 та їх класний керівник Деримарко Наталія Іванівна ознайомилися з роботою канцелярії суду, відвідали архів суду, де подивилися як зберігаються судові справи.

Потім хлопців та дівчат запросили до зали судових засідань, де розглядаються кримінальні справи. Діти з цікавістю розглядали, які місця займають судді, адвокати, прокурори, а також підозрюваний чи обвинувачений, дізналися про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

Школярі також прослухали розповідь судді–спікера Павла Вікторовича Цвітайла про притаманні судовій системі атрибути.

Юні відвідувачі мали можливість приміряти на себе мантію судді і нагрудний знак та із задоволенням фотографувалися.

Окрім того, Ольга Саєнко доступною мовою розповіла школярам про законодавство та подарувала учасникам заходу книги «Пам’ятка майбутнього народного депутата України».

На завершення заходу учасники зробили спільне фото на згадку. Усі залишились задоволеними від зустрічі, отримали масу позитивних емоцій та нових знань і домовилися зустрітись знову!

 За повідомленням прес-служби суду