Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Це тобі помста за те, що твоя невістка працює суддею»,- суддя повідомила ГПУ і ВРП про напад на її свекруху

16 жовтня 2018, 11:04

Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Христина Валеріївна пов’язує напад на її свекруху зі своєю професійною діяльністю, оскільки один із нападників сказав: «Це тобі помста за те, що твоя невістка працює суддею»

 

У повідомленні про втручання в діяльність судді Іщенко Х.В. вказує, що в ніч на 10 жовтня 2018 року троє невідомих у масках увірвалися до будинку її 77-річної свекрухи, яка працює лікарем у лікарні в селищі міського типу Казанка Миколаївської області.

Суддя зазначає, що невідомі особи зв’язали жінку, били її, вимагали гроші. Забравши гроші, нападники зникли.

  10 жовтня 2018 року потерпіла розповіла, що один із грабіжників, завдаючи їй побоїв, сказав: «Це тобі помста за те, що твоя невістка працює суддею».

На думку Іщенко Х.В., такі дії мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 377 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння судді, народному засідателю чи присяжному або їх близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя).

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України