Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Великобританія надасть технічну підтримку у створенні ІР-суду в Україні

11 жовтня 2018, 19:03

 

10 жовтня 2018 року в Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) відбулося засідання Міжнародної експертної ради (далі – МЕР), присвячене створенню та діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні.

Зокрема, члени МЕР висловили свої думки щодо розроблення програми навчання суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності України, обговорили її структуру та процесуальні питання, важливість впровадження  різних елементів програми.

Свої міркування щодо розроблення програми навчання суддів з урахуванням попереднього досвіду роботи у галузі з питань права інтелектуальної власності в Україні  висловили українські експерти МЕР.

Зокрема, Голова ВРП Ігор Бенедисюк презентував місію створення нового органу в судовій системі та звернув увагу на основні виклики, що постають перед Вищим судом з питань інтелектуальної власності в Україні, детально зупинившись на висвітленні критеріїв відбору висококваліфікованих фахівців.

Враховуючи коментарі українських колег, члени МЕР зможуть надати конкретні пропозиції щодо побудови програми навчання фахівців новоствореного спеціалізованого суду в Україні.

 

 

Захід, організований за ініціативи Проекту технічної допомоги за підтримки Уряду Великої Британії, реалізується Центром вивчення комерційного права Лондонського університету Королеви Марії та фінансується Урядом Сполученого Королівства Великої Британії.

Участь у засіданні взяли члени Уряду Сполученого Королівства та Парламенту, судді та члени британської та міжнародної спільнот правових експертів, партнери провідних лондонських юридичних компаній, фахівці з питань інтелектуальної власності.

Членом української делегації був також заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков взяв участь у обговоренні за допомогою відеоконференцзв’язку.

У межах заходу також відбулися зустрічі із членом Палати громад Парламенту Великої Британії, Головою Об’єднаної парламентської групи з українських питань Джоном Віттіндейлом та з головним суддею Суду з інтелектуальної власності та підприємництва Річардом Хейконом.

 

Довідково: Міжнародна експертна рада (International Advisory Board) – група міжнародних експертів, видатних суддів-практиків та науковців з Великої Британії, України, Франції та Німеччини, що мають досвід роботи з правом інтелектуальної власності.

Голова МЕР: Лорд Девід Нойбергер, Голова Верховного Суду Великої Британії у 2012−2017 рр.

Прес-центр судової влади України