Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду Вадим Лисенко повідомив про втручання з боку «однокласника» обвинуваченого

09 жовтня 2018, 16:29

До ВРП надійшло повідомлення про втручання у професійну діяльність судді Лисенка В.О.

 Суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська Лисенко Вадим Олександрович повідомив про втручання з боку «однокласника» обвинуваченого

Суддя зазначає, що в суді розглядається кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого пунктами 4, 12 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство,  вчинене з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб).

За клопотанням обвинувачених відповідно до частини третьої статті 31 Кримінального процесуального кодексу України (кримінальне провадження в суді першої інстанції щодо злочинів, за вчинення яких передбачено довічне позбавлення волі, здійснюється колегіально судом у складі трьох суддів, а за клопотанням обвинуваченого − судом присяжних у складі двох суддів та трьох присяжних. Кримінальне провадження стосовно кількох обвинувачених розглядається судом присяжних стосовно всіх обвинувачених, якщо хоча б один з них заявив клопотання про такий розгляд) кримінальне провадження розглядається судом присяжних у складі двох суддів − головуючого судді Лисенка В.О., судді Воробйова В.Л. та трьох присяжних – Берковської О.В., Горлової З.А., Кузьменко Н.С. в присутності запасного присяжного Миронової Т.О.

Обвинуваченим було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Ухвалою суду від 27 серпня 2018 року строк тримання під вартою було продовжено до 25 жовтня 2018 року включно.

Суддя повідомляє, що 2 жовтня 2018 року до суду прибув громадянин, який не є учасником кримінального провадження, назвався цивільним представником одного з обвинувачених та вимагав у головуючого судді скасувати щодо зазначеного обвинуваченого запобіжний захід у виді тримання під вартою, постановити судове рішення, яким звільнити його з-під варти. Особа зазначила, що у протилежному випадку на суддю Лисенка О.В. чекає кримінальне переслідування.

Коли суддя поінформував учасників судового засідання про зазначені факти, обвинувачений повідомив, що цей громадянин є його однокласником та діє в його інтересах.

Лисенко О.В. вважає, що вказаний громадянин незаконно втрутився в його професійну діяльність, оскільки не є учасником судового провадження та звернувся з приводу конкретної справи у непроцесуальний спосіб.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України