Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у нападі на лідера Одеського відділення «Автомайдану», залишаться під вартою

09 жовтня 2018, 11:07

До апеляційного суду Одеської області надійшли апеляційні скарги захисників на ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси, якими до громадян Р. та Г., підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на вбивство, вчинений за попередньою змовою групою осіб), був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення застави, як альтернативного запобіжного заходу.

Відповідно до змісту підозри, громадяни Р. та Г., діючи разом з іншою невстановленою досудовим слідством особою, яка координувала їхні дії, з метою умисного вбивства напали на лідера Одеського відділення «Автомайдану» Віталія Устименка та нанесли йому декілька ударів невстановленими слідством колюче-ріжучими предметами в область голови та лівої сідниці, проте довести свій злочинний намір на умисне вбивство до кінця не змогли через активний захист самого потерпілого, а також через дії товариша потерпілого, який прибіг йому на допомогу.                 

В апеляційних скаргах, що були подані захисниками підозрюваних, було поставлене питання про скасування ухвал слідчого судді Київського районного суду м. Одеси через їх та невідповідність вимогам кримінального процесуального кодексу України.

За результатами апеляційного перегляду, апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг захисників, як необґрунтованих, та залишив ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Одеси стосовно громадян Р. та Г. без змін.    

За повідомленням прес-служби суду