Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя стверджує, що отримала погрози від АТ «Сбербанк»

03 жовтня 2018, 16:23

Суддя господарського суду міста Києва Грєхова Оксана Анатоліївна  повідомила про звернення АТ «Сбербанк», зміст якого вона розцінює як втручання у її професійну діяльність

Суддя, зокрема, повідомляє, що у її провадженні перебуває справа за позовом АТ «Сбербанк» до Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України про відшкодування збитків.

27 вересня 2018 року до суду надійшло повідомлення, адресоване судді Грєховій О.А., у якому зазначено:

«З даного моменту будь-які дії, спрямовані на утиск інтересів АТ «Сбербанк», або дії, вчинені на користь опонентів АТ «Сбербанк», будуть розцінюватись керівництвом АТ «Сбербанк» в якості умисних перешкод інтересам Російської Федерації в Україні та потягнуть за собою наслідки у вигляді відкриття кримінальних проваджень стосовно таких осіб Слідчим комітетом Російської Федерації.

Крім того, з метою захисту інтересів Російської Федерації, проти таких суддів та членів їх сімей можуть бути введені персональні санкції. Зокрема, такі санкції можуть бути введені щодо вас, Грєхової Оксани Анатоліївни, … року народження, та членів вашої сім’ї: … року народження; ... року народження.

Переконана, що умисними діями суддів, які ставлять собі за мету особисте збагачення та утиски законних прав АТ «Сбербанк» і будь-кого, хто має приналежність до Російської Федерації, буде надана компетентна оцінка посадовими особами Слідчого комітету Російської Федерації». 

Грєхова О.А. вважає, що таке повідомлення з конкретизацією справи, яка перебуває у її провадженні, та з погрозами щодо неї та членів її родини є втручанням у здійснення правосуддя, у зв’язку із чим суддя повідомляє про зазначені факти ВРП та ГПУ відповідно до пункту 9 частини сьомої статті 56 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України