Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із новаціями електронного суду старшокласники ознайомилися у суді

01 жовтня 2018, 13:29

З метою підвищення загального рівня правової культури населення, а також побудови правового діалогу між судовою владою  та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 28 вересня 2018 року у Літинському районному суді Вінницької області проведено черговий День відкритих дверей.

З роботою суду цього дня ознайомились учні 10-Б та 10-В класів Літинської загальноосвітньої школи №1.

Зустріла гостей та провела екскурсію судом голова комісії з реорганізації (злиття) Літинського районного суду Вінницької області, керівник апарату суду Тимощук Валентина Володимирівна.

В ході екскурсії учні оглянули робочі кабінети помічників суддів, зали судових засідань, одне із приміщень архіву суду, дізнались про роботу канцелярії суду.

Ознайомились учасники Дня відкритих дверей і з новаціями, запровадженими в судовій системі: про смс-повістки, проведення судового засідання в режимі відеоконференції та електронний суд. 

У залі судового засідання в.о. голови суду Желіховський В.М. розповів про розміщення сторін судового процесу,  як поводити себе під час слухання справи,  під час перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, а також відповідав на запитання, які ставили учні.

Літинський районний суд висловлює подяку учням Літинської загальноосвітньої школи №1 за те, що вони відгукнулись на  запрошення та прийняли участь в заході, ознайомились з роботою суду, що в свою чергу надіємось, вплине на вибіг майбутньої професії і ми раді будемо бачити їх як суддями так і працівниками апарату нашого суду.

За повідомленням прес-служби суду