Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд частково задовольнив позов до Вікторії Сюмар і визнав протиправними її дії, як Голови Комітету щодо інциденту пов’язаного із журналістами програми «Схеми»

27 вересня 2018, 14:56

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом народного депутата Василя Німченка до народного депутата, Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного із журналістами програми «Схеми». Зокрема, позивач просив суд визнати протиправними дії Голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Також позивач просив суд зобов’язати Голову відповідного парламентського комітету, утриматись у подальшому від вчинення таких дій. У позовній заяві було зазначено про те, що свого часу  до порядку денного Комітету було включено питання  «Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту «Київ».

Під час засідання позивач надав пояснення по суті адміністративного позову. Відповідач у судове засідання не з’явився, хоча був повідомлений належним чином і про причини своєї неявки суд не повідомив. Також у судовому засіданні були досліджені матеріали справи на підставі яких судом ухвалювалось рішення.

Після виходу з нарадчої було оголошено рішення – адміністративний позов задовольнити частково – визнати протиправними дії Голови Комітету Вікторії Сюмар щодо втручання  у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. У решті позовних вимог – відмовити.

 

За повідомленням прес-служби суду