Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Києві відбулося спільне засідання органів системи правосуддя, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах  

24 вересня 2018, 09:34

21 вересня 2018 року в  м. Києві в приміщені Верховного суду відбулось спільне засідання Ради суддів України, Ради прокурорів України, Національної асоціації адвокатів України, Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини з питань забезпечення прокурорами й адвокатами дотримання основоположних засад судочинства та етичних норм органами, що беруть участь у здійсненні правосуддя та судових процесах.

В даному заході прийняли участь голова РСУ Ткачук О.С., голова Касаціоного кримінального суду у складі Верховного суду Кравченко С.І., голова Ради прокурорів України Місюра М.М., член  Вищої ради правосуддя  Швецова Л.І., голова Національної Асоціації України та Ради адвокатів України Ізовітова Л.П., представник Генеральної прокуратури України та інші учасники, також участь в заході прийняв член Ради суддів України, суддя апеляційного суду Одеської області Калараш А.А.

Ініціатором спільного засідання виступила Рада суддів України на виконання рішення РСУ від 13 серпня 2018 року №45 "Про забезпечення дотримання конституційного принципу рівності усіх учасників судового процесу перед судом і законом". 

                       

 

На спільному засіданні були висвітлені актуальні питання стосовно заходів щодо забезпечення дотримання  основоположних засад судочинства в частині рівності усіх учасників судового процесу перед законом і судом, підтримання публічного обвинувачення в суді, а також захист від кримінального обвинувачення.

Окрім того, на спільному засіданні було обговорено питання щодо розробки та запровадження спільних етичних норм та стандартів для юристів, що беруть участь у здійсненні правосуддя  та судових процесах, спільних рекомендацій та заходів щодо неухильного дотримання всіма учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед судом та законом.

 

За повідомленням прес-служби суду