Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький міський суд розпочинає просвітницько-правовий проект для школярів міста Вінниці

24 вересня 2018, 09:28

 

«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки,

музики, малюнка, фантазії, та творчості»

(Василь Сухомлинський).

Вінницький міський суд Вінницької області за сприяння Департаменту освіти Вінницької міської ради з 1 жовтня 2018 року розпочинає просвітницько-правовий проект «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни».

Проект націлений на дітей 9-10 років – учнів 4 класів загальноосвітніх шкіл міста Вінниці.

Мета: виховання правової свідомості дітей 9-10 років, до віку – з якого починає діяти відповідальність.

З 11-14 років – за рішенням суду здійснюється направлення дитини до спецшколи закритого типу, з метою подальшого її виправлення;

З 14-16 років – настає кримінальна відповідальність за вчинення особливо тяжких злочинів;

З 16 років – настає кримінальна відповідальність;

З 18 років – загальна відповідальність за свої дії та вчинки.

Завдання освітнього проекту: виховання у підростаючого покоління громадян поваги до Закону і Права, відповідальності за свої вчинки, формування громадянської позиції та розуміння важливості дотримання конституційних та правових норм у повсякденному житті.

Проект підготовлено, з урахуванням педагогічних вимог виховного впливу на свідомість, почуття, волю дитини, з метою завчасного блокування у неї негативних проявів і, одночасно, формування позитивних якостей, стереотипів і звичок законослухняної поведінки.

Для школярів заплановано ряд культурно-виховних заходів, які спрямовані на подальшому розвитку та вдосконаленні правової освіти дітей міста Вінниці й нейтралізації причин та умов злочинності.

 

В рамках освітнього проекту Вінницький міський суд Вінницької області оголошує конкурс дитячого малюнку «Суд майбутнього у моєму місті».

Мета конкурсу:  посилення у дітей творчої активності.

Учасниками конкурсу можуть стати діти, що є учнями 4 класів загальноосвітніх шкіл  міста Вінниці. Кожному учаснику конкурсу надається право проявити свої творчі здібності у командній роботі або окремо. Одна найкраща дитяча робота має бути представлена від школи.

Прохання до шкіл, які бажають взяти участь у конкурсі, зареєструватися до 1 жовтня 2018 року, заповнивши електронну форму, що можливо за наступним посиланням: https://vnm.vn.court.gov.ua/sud0232/pres-centr/mindchilds/559491/

Більше інформації щодо проекту та конкурсу за наступними посиланнями:

https://vnm.vn.court.gov.ua/sud0232/pres-centr/mindchilds/559925/ (Положення про проведення конкурсу дитячих малюнків)

https://vnm.vn.court.gov.ua/sud0232/pres-centr/mindchilds/559916/ (Програма проекту "Правова свідомість дитини - гідне майбутнє країни")

 

За повідомленням прес-служби суду