Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області захищено право власності на майно  

20 вересня 2018, 14:03

         Рішенням Ізюмського міськрайонного суду Харківської області задоволено позовні вимоги громадянки Є. про визнання договору дійсним та визнання права власності на майно.

         Обгрунтовуючи свій позов, жінка вказала на той факт, що в червні 2018 року між нею та відповідачем в простій письмовій формі було укладено договір купівлі-продажу житлового будинку. Позивачка свої зобов'язання по договору виконала належним чином, а саме виплатила відповідачеві вказану в договорі вартість будинку в повному обсязі. 

         Одним із пунктів договору купівлі-продажу сторони зобов’язались в подальшому, у відповідності до ст. 657 ЦК України провести нотаріальне посвідчення даного договору. Позивачка двічі зверталась до відповідача з вимогою нотаріального посвідчення спірного договору купівлі продажу, однак відповідач на її вимоги не реагував.

         Оскільки, договір купівлі-продажу нерухомого майна не посвідчений нотаріально, це не дає можливості позивачеві в повному обсязі розпоряджатися придбаним майном. Розглянувши матеріали справи, а також враховуючи, що позивач має непорушне право на мирне володіння своїм майном, в тому числі шляхом визнання його власником майна, то суд приходить до висновку, що позовні вимоги позивача підлягають задоволенню в повному обсязі.

 

За повідомленням прес-служби суду