Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває навчальний візит інспекторів Вищої ради правосуддя до Румунії  

19 вересня 2018, 17:39

16 вересня 2018 року розпочалася навчальна поїздка до міста Бухареста (Румунія) 12 інспекторів ВРП за програмою на тему «Дисциплінарні процедури як інструмент сприяння незалежності та підзвітності суддів», яка триватиме  до 23 вересня 2018 року.

Нагадаємо, що проектом міжнародної технічної допомоги «Навчальні програми професійного зростання» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» організовано навчальну програму професійного зростання для інспекторів Вищої ради правосуддя, навчання за якою розпочато у лютому 2018 року.

Виконавцями програми є Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME) та американська неурядова організація World Learning, Inc.

Мета навчального візиту − ознайомлення новопризначених інспекторів Вищої ради правосуддя з європейським досвідом здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів.

Зокрема, 17 вересня 2018 року інспектори ВРП взяли участь у сесії на тему «Сприйняття правосуддя громадянським суспільством та журналістами» за участю представників організацій громадянського суспільства та журналістів, у тому числі Кодру Врабі (Funky Citizens) та Овідіу Вангеле.

Учасники сесії дослідили статус членів Вищої ради магістратури Румунії, а також структуру і обов’язки Пленуму Вищої ради магістратури, проаналізували інституційні зв’язки між ВРМ та Судовою інспекцією, обов’язки Ради в галузі дисциплінарної відповідальності суддів, а також проекти, які ВРМ координує спільно із Судовою інспекцією.

Під час зустрічі з керівництвом і суддями-членами ВРМ інспектори мали можливість обговорити інституційні зв’язки та оцінити діяльність Судової інспекції, роль ВРМ у дисциплінарному провадженні, судову практику ВРМ у галузі дисциплінарного провадження, а також роль ЗМІ та громадянського суспільства в ініціюванні дисциплінарних проваджень.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України