Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд переглядатиме вирок районного суду педофілу-рецидивисту, який зґвалтував малолітнього та намагався викрасти з дитячого майданчика ще одну дитину

19 вересня 2018, 17:19

Колегією суддів Апеляційного суду Харківської області призначено розгляд апеляційної скарги заступника прокурора Харківської області, поданої на вирок Дергачівського районного суду Харківської області за обвинуваченням 45-річного рецидивіста-збоченця за ч.3 ст.153, ч.3 ст.15 ч.3 ст.153 та ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, незакінчений замах на насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом та незаконне викрадення дитини).

За обставинами злочину, 21 лютого 2018 року в одному із селищ Дергачівського району 45-річний нетверезий чоловік схопив на дитячому майданчику хлопчика 9-ти років, натягнув йому на обличчя шапку, закрив рота, щоб дитина не кричала, став тягнути у бік лісосмуги. На щастя, батько дитини побачив це і відразу кинувся на допомогу. Він визволив сина, затримав кривдника і викликав правоохоронців. 

Під час перевірки зловмисника правоохоронцями було встановлено, що декількома днями раніше в сусідньому селі рецидивіст скривдив хлопчика 2005 року народження. Дитину збоченець побачив увечері неподалік від залізниці, схопив хлопчика, побіг до лісосмуги, погрожуючи фізичною розправою. Дитина намагалася вирватись та кликала на допомогу, однак той затулив дитині рота.

Затягнувши хлопця до лісосмуги, збоченець, з застосуванням фізичної сили, насильно задовольнив статеву пристрасть неприродним способом. Після втік.

Вироком Дергачівського районного суду Харківської області педофіла-рецидивіста засуджено до 12 років позбавлення волі.

Розгляд апеляційної скарги прокуратури призначено на 14-00 годину 20 вересня 2018 року, зал судових засідань №12, 1-й поверх.

Єдиний унікальний номер справи: 619/1610/18.

 

За повідомленням прес-служби суду