Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд переглядатиме запобіжний захід сільському голові, якому інкримінують отримання неправомірної вигоди

18 вересня 2018, 16:54

До Апеляційного суду Сумської області надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу Зарічного районного суду м. Суми, якою правоохоронним органам було відмовлено у задоволенні клопотання про обрання домашнього арешту очільнику однієї із сільських рад Лебединського району.

Правоохоронні органи підозрюють чоловіка у вимаганні від підприємця неправомірної вигоди в розмірі 26800 гривень за безперешкодне виконання робіт за договором про надання послуг, а отже вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Суд першої інстанції відмовив прокуратурі в обранні будь-якого запобіжного заходу, посилаючись на те, що підозру сільському голові було вручено слідчим, а не керівником регіональної прокуратури, як того вимагає п.1 ч.1 ст. 481 КПК України, а отже вручення підозри посадовцю у розумінні вимог процесуального закону не відбулося. Крім того, в апеляційному порядку прокуратурою також оскаржується й питання відсторонення особи від займаної посади.

Розгляд обох апеляційних скарг прокуратури призначено на 01 жовтня 2018 року на 16 год. 00 хв. та 16 год. 30 хв. відповідно.

Колегія суддів: Н.О.Литовченко, В.Б.Олійник, Ю.О. Філонова.

Єдиний унікальний номер справи 591/4290/18

 

За повідомленням прес-служби суду