Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину у кримінальному провадженні за повідомленням судді Ірпінського міського суду Київської області Карабази Н.Ф.

18 вересня 2018, 16:47

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Ірпінського міського суду Київської області Карабази Н.Ф. про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні судді Карабази Н.Ф. зазначено, що 23 січня 2018 року на об’єкті зовнішньої реклами (сіті-лайта), встановленого на вулиці Мінеральній у місті Ірпені, було розміщено неправдиву інформацію, що містить ознаки втручання у здійснення правосуддя, неповаги до суду і суддів, а також зберігання, використання і поширення інформації, яка дискредитує суд та розцінюється як вплив на безсторонність суду та конкретного судді.

Крім того, суддя вказала, що фото цього об’єкта зовнішньої реклами (сіті-лайта) того самого дня було розміщене на офіційному сайті Ірпінської міської ради, у зв’язку із чим Ірпінський міський суд Київської області звернувся до міськради з вимогою про припинення розповсюдження неправдивої інформації в мережі Інтернет та видалення розміщеного зображення. Незважаючи на неодноразові звернення до Ірпінської міської ради, інформація не була видалена з її офіційного сайту.

Як вбачається із повідомлення судді, Ірпінський міський суд Київської області звернувся до правоохоронних органів з відповідними заявами про встановлення винних осіб, які розмістили неправдиву інформацію на об’єкті зовнішньої реклами (сіті-лайті), та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Суддя Карабаза Н.Ф. просить вжити відповідних заходів реагування щодо викладених у повідомленні обставин.

На запит члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича із Генеральної прокуратури України надійшов лист, у якому повідомлено, що запит члена Вищої ради правосуддя направлено до прокуратури Київської області для розгляду, а повідомлення судді Карабази Н.Ф. згідно з територіальною юрисдикцією 6 лютого 2018 року направлено до прокуратури Київської області.

Із листа заступника прокурора Київської області від 14 березня 2018 року вбачається, що 25 січня 2018 року Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 383 авідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочинута частиною першою статті 296 уліганствоКримінального кодексу України. Досудове розслідування доручено СВ Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину у кримінальному провадженні № 42018111200000058 за повідомленням судді Ірпінського міського суду Київської області Карабази Наталі Федорівни.

 Прес-центр судової влади України