Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою оперуповноваженого СКР Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області

18 вересня 2018, 16:28

17 вересня 2018 року колегією суддів Апеляційного суду Миколаївської області розглянуто апеляційну скаргу захисника Красилюка В.А. в інтересах підозрюваного Ажамана С.М. на ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 07 вересня 2018 року, якою до підозрюваного Ажамана С.М. продовжено строк тримання під вартою до 06 листопада 2018 року з залишенням права внесення застави.

В судовому засіданні захисник просив застосувати до Ажамана С.М. запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою. При цьому, захисник просив скасувати ухвалу слідчого судді, посилаючись на те, що ризики передбачені ст. 177 КПК є необгрунтованими, недоведеними повністю, та у підозрюваного тісні соціальні зв’язки з сім’єю. Також, захисником надана заява громадянина Г. про взяття особи на особисту поруку.

Підозрюваний Ажаман С.М. підтримав позицію захисника, вказав, що визнає свою вину частково та зауважив, що у нього погіршився стан здоров’я. Просив постановити нову ухвалу, якою задовольнити апеляційну скаргу, а ухвалу слідчого судді від 07 вересня 2018 року - скасувати.

  Прокурор заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника. Вказав, що ухвала слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва є обґрунтованою та законною, а апеляційна скарга захисника - необгрунтована. Вказував, що підозра є обгрунтована та підтверджується зібраними доказами, а наявні ризики не зникли.

За результатами апеляційного розгляду Апеляційним судом Миколаївської області постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника Красилюка В.А.залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва від 07 вересня 2018 року відносно Ажамана С.М. залишено без змін.

 Нагадаємо, що, згідно пред’явленої підозри, у березні 2018 року, 26-річний оперуповноважений СКП Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області, володіючи злочинними зв’язками з особами, які займаються незаконним обігом психотропних речовин, переслідуючи мету незаконного збагачення, обрав у якості джерела прибутку діяльність, пов’язану з незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту, а також незаконним збутом на території міста Миколаєва та Миколаївської області – амфетаміну.

 З метою реалізації свого плану, Ажаман С.М. залучив до злочинної діяльності громадян Г.  та Ж., осіб які ніде не працювали, та бажали отримувати прибуток від незаконного збуту та обігу психотропних речовин.

 Так, діючи у складі організованої групи, Ажаман С.М. з вказаними громадянами впродовж травня – липня 2018 року, закуповували психотропну речовину – амфетамін, який зберігали з метою подальшого збуту, та під час проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки, незаконно збували її споживачам, отримуючи за це кошти.

 За вказаних дій, Ажаман С.М. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 307 КК України, тобто незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропних речовин – амфетаміну, обіг яких обмежено, вчинене повторно, організованою групою.

 

За повідомленням прес-служби суду