Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виправдав особу за недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення прокуратурою

12 вересня 2018, 17:09

 

Органами досудового розслідування громадянин Л. обвинувачується в тому, що 11 січня 2017 року, близько 17 години 00 хвилин, знаходячись біля лиману «Хаджибей» в с. Нерубайське, вздовж вулиці Берегова, більш точного місця не встановлено, біля зарослей комишу, він знайшов пластмасову каністру синього кольору, обмотану липкою стрічкою та переніс її до багажнику свого автомобілю, тим самим придбав та привласнив знайдене. Близько 20 години 00 хвилин наступного дня, а саме 12.01.2017 р., громадянин Л., перебуваючи за адресою свого мешкання, згадав, що в багажному відділенні його автомобілю знаходиться пластмасова каністра, після чого діставши та відкривши останню, виявив боєприпаси у вигляді ручної осколкової гранати Ф-1, ручної осколкової гранати РГН, електродетонатор, три тротилові шашки типу 200 та патрони калібром 5.45 в кількості 90 штук. Прийнявши виявлені предмети за боєприпаси та вибухові пристрої, не маючи на те передбаченого законом дозволу, громадянин Л. вирішив їх залишити за місцем мешкання, без мети збуту, закопавши дані предмети в ґрунтовій підлозі дерев’яної конструкції яка розташована на території домоволодіння, таким чином продовжив зберігати їх.

Під час розгляду кримінального провадження, прокурор не зміг довести доказів вини громадянина Л. щодо придбання, носіння та зберігання бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв.

Вироком Біляївського районного суду Одеської області від 12.09.2018 року громадянина Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України визнано невинуватим та виправдано за недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.

 За повідомленням прес-служби суду